Presentación en Osona de los vinos del Pla de Bages (en catalán)

  • Fecha: 30/04/2009

 

Caves Gibert, Celler Cooperatiu d'Artés, Celler Cooperatiu de Salelles, Celler El Molí, Celler Solergibert, Fargas Fargas, Jaumandreu, Mas de Sant Iscle, Masies d'Avinyó (Abadal), Oller del Mas i Vins Grau són els 11 cellers de la DO Pla de Bages que ahir, 27 d'abril, van presentar els seus vins a Osona en un acte organitzat per l'empresa Pep Palau, von Arend & Associats.

La presentació, que va tenir lloc al Serrat del Figaró de Taradell, es dirigia al públic professional del sector de la restauració i la distribució, amb l'objectiu que poguessin descobrir i redescobrir els vins que s'elaboren sota la denominació d'origen Pla de Bages.

L'acte, conduït pel gastrònom Pep Palau, va comptar amb la presència del periodista Marcel Gorgori, autor, director i presentador del programa En clau de vi del Canal 33. En el transcurs de la seva presentació, Gorgori va ressaltar l'aposta del Bages pel cultiu de la varietat autòctona picapoll i va encoratjar els professionals a seguir en la línia de treball iniciada. També va felicitar el Consell Regulador per l'edició de la revista Bages, ja que, tot i que s'edita només un cop l'any, segons Gorgori "es converteix en la finestra per conèixer l'actualitat d'aquest territori a l'entorn del vi".

A continuació, el president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, Valentí Roqueta, va fer referència a l'estacionalitat i a l'autenticitat dels productes com un valor afegit d'aquests i va remarcar l'esforç dels cellerers del Bages per elaborar uns dels millors vins de Catalunya.

Per la seva banda, Palau va posar èmfasi en la complementarietat entre Osona i el Bages en termes enogastronòmics, de manera que els productes osonencs conformen els plats que es poden maridar amb els vins del Bages.


Sf Close