30/04/2009

Presentación en Osona de los vinos del Pla de Bages (en catalán)

Caves Gibert, Celler Cooperatiu d'Artés, Celler Cooperatiu de Salelles, Celler El Molí, Celler Solergibert, Fargas Fargas, Jaumandreu, Mas de Sant Iscle, Masies d'Avinyó (Abadal), Oller del Mas i Vins Grau són els 11 cellers de la DO Pla de Bages que ahir, 27 d'abril, van presentar els seus vins a Osona en un acte organitzat per l'empresa Pep Palau, von Arend & Associats.

La presentació, que va tenir lloc al Serrat del Figaró de Taradell, es dirigia al públic professional del sector de la restauració i la distribució, amb l'objectiu que poguessin descobrir i redescobrir els vins que s'elaboren sota la denominació d'origen Pla de Bages.

L'acte, conduït pel gastrònom Pep Palau, va comptar amb la presència del periodista Marcel Gorgori, autor, director i presentador del programa En clau de vi del Canal 33. En el transcurs de la seva presentació, Gorgori va ressaltar l'aposta del Bages pel cultiu de la varietat autòctona picapoll i va encoratjar els professionals a seguir en la línia de treball iniciada. També va felicitar el Consell Regulador per l'edició de la revista Bages, ja que, tot i que s'edita només un cop l'any, segons Gorgori "es converteix en la finestra per conèixer l'actualitat d'aquest territori a l'entorn del vi".

A continuació, el president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, Valentí Roqueta, va fer referència a l'estacionalitat i a l'autenticitat dels productes com un valor afegit d'aquests i va remarcar l'esforç dels cellerers del Bages per elaborar uns dels millors vins de Catalunya.

Per la seva banda, Palau va posar èmfasi en la complementarietat entre Osona i el Bages en termes enogastronòmics, de manera que els productes osonencs conformen els plats que es poden maridar amb els vins del Bages.

Enviar
 

Con la colaboració de:Generalitat de Catalunya, departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalFons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural: Europa inverteix a les zones ruralsSíguenos en: FacebookFacebook
CONSEJO REGULADOR DE LA D.O. PLA DE BAGES — Casa de la Culla s/n - 08243 Manresa (Barcelona) — Tel. (+34) 93 874 82 36 - Fax (+34) 93 874 80 94 - info@dopladebages.com Mapa webAviso legal
Sf Close