Pofessionals del sector del vi d'Alemanya visiten el Bages en una acció conjunta... (in catalan)

  • Date: 30/04/2009

 

Importadors, distribuidors, sommeliers i periodistes especialitzats arriben diumenge a Sant Benet per conèixer les varietats de la comarca.

L'objectiu de l'acció és obrir mercat per als vins bagencs a Alemanya.

Els vins de la comarca es donaran a conèixer a Alemanya la setmana vinent. Una iniciativa conjunta de la Cambra de Comerç i de la DO Pla de Bages reunirà una comitiva de professionals alemanys del sector del vi durant dos dies a la comarca per conèixer en primera persona les varietats del territori. Aquestes persones tenen una àmplia experiència en la importació de vins espanyols.

El grup d'experts està format per importadors, distribuidors, sommeliers, comerciants i periodistes especialitzats del sector vitivinícola d'Alemanya. Aquests professionals procedeixen de les ciutats més importants del país com són Berlín, Munich i Hamburg que són capital de les zones més poblades d'Alemanya. Dilluns, la comitiva visitarà el monestir de Sant Benet i assistirà a la presentació de la DO Pla de Bages. També es preveu la visita a la Fundació Alícia i la participació al taller dels sentits del vi. Els organitzadors han programat un dinar maridatge al restaurant Angle, un tast de vins a mitja tarda i un sopar a les Masies d'Avinyó del celler Abadal.

De cara la jornada de dimarts, l'estada inclourà la visita als cellers següents: Abadal, Solergibert, Cooperatiu d'Artés, Del Molí, Jaumandreu, Vins Grau i Oller del Mas.

A través d'aquesta estada, la Cambra de Comerç i la DO Pla de Bages pretenen millorar la projecció dels vins de la comarca més enllà de l'Estat. El mercat alemany esdevé al llarg dels darrers anys en una de les zones emergents en el consum de vi del continent europeu.

 


Sf Close