Ull de Llebre

Ull de Llebre

Varietat negre de gra gros, tendència a ser productiu de jove i va equilibrant a mida que envelleix, reduint la producció i millorant la seva maduració. A la zona, aporta lleugeresa aromes florals, regalèssia i fruita vermella, que donen frescor a vins de mitja criança.

Merlot

Fora de Bordeus, les zones fredes, com el Bages és on aquesta varietat de cicle curt va a madurar ja amb els primers freds. Això li aporta molta elegància en comparació amb zones més calentes. Sense caure en la verdor dels tanins ni en la sobremaduració aromàtica. En el terme mig hi ha les grans zones de merlots frescos, amb notes de grosella i fons de cacau.

Merlot

Cabernet Franc

Cabernet Franc

De maduració lleugerament més avançada que el Cabernet Sauvignon, tot i així varietat tardana. Tendència natural a equilibrar la producció pel deficient quallat del raïm, que redueix la càrrega de forma natural. Dóna vins de gran estructura i color, destacant les notes de tofee sobre fruites del bosc.

Cabernet Sauvignon

Possiblement el raïm millor adaptat a tot el món, degut al seu cicle llarg. Les llargues maduracions a la tardor en zona freda (veremes a finals d'octubre a la nostra zona) respecten l'acidesa i el perfil varietal (cirera picota, fruita negra) permetent eliminar les seves aromes vegetals (pebrot verd) i donant cremositat als tanins que li aporten una gran estructura.

Cabernet Sauvignon

Syrah

Syrah

Raïm de gra gros però de gran pigmentació. Tot i tenir la pell molt delicada, les llargues maduracions fins a l'octubre respecten les característiques de Violeta i Olivada. Aquestes aromes junt amb la gran estructura i alhora suavitat en boca la fan una varietat molt agraïda pels cupatge.

Garnatxa negra

Varietat de cicle mitjà, de gra gros i generalment de maduració amb poc color. Només les vinyes molt velles arriben concentrar en terrenys ben drenats i assolellats. De gran

valor per aportar sensacions de dolçor i molta frescor aromàtica (gerds i fins i tot maduixa). Maduració plena amb alt grau alcoholic i bona relació d'acidesa.

Sumoll

La varietat autòctona negra més conservada a la zona. De cicle mitjà, raïm gros i producció mitjana elevada. Dona negres de poc color però molta frescor i estructura tànica, amb un estil de vins continentals (és a dir, més

semblants a Pinots Noirs i Nebiolos que a varietats bordeleses). De tanins de difícil maduració, per això de sempre s'havia considerat una bona varietat per a la obtenció de rosats.

Vídeo "Varietats"

Veure el vídeo

Veure el vídeo

Mapa interactiu

Veure el vídeo

Coneix la situació dels cellers, la Ruta dels Cellers i la Ruta de les Tines.

Veure el mapa

 

Amb la col·laboració de:Generalitat de Catalunya, departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalFons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural: Europa inverteix a les zones ruralsSegueix-nos a: FacebookFacebook
CONSELL REGULADOR DE LA D.O. PLA DE BAGES — Casa de la Culla s/n - 08243 Manresa (Barcelona) — Tel. (+34) 93 874 82 36 - Fax (+34) 93 874 80 94 - info@dopladebages.com Mapa webAvís legal
Sf Close